Tamén incluimos unha cantiga para nenos. Esperamos que vos guste. Arrivederchi!!!
CANCIÓN
SPAGUETIS BOLOÑESA
Preparación: 1 Hora
Tempo de cocción: 20 minutos
Ingredientes:
- 1 cullerada de aceite de oliva
- 1 cebola ben picada
- 2 dentes de allo bien picadiños
- 1 cenoria raspada e troceada
- 1 apio troceado
- 50 gr de panceta en dados
- 350 gr de carne de tenreira picada
- 400 gr de tomate
- 2 culleradas pequeñas de orégano seco
- 125 ml de viño tinto
- 2 culleradas de tomate triturado
- sal e pementa
- 675 gr de espaguetis frescos o 350 gr de espaguetis secos
Preparación:
- Quencer o aceite nunha tixola grande. Añadir a cebola e sofreir 3 minutos.
- Agregar o allo, a cenoria, o apio e a panceta e saltear de 3 a 4 minutos, ou ata que comecen a dourarse.
- Incorporar a carne picada e saltear a lume vivo outros 3 minutos, ou ata que a carne quede ben dourada.
- Engadir o tomate, o orégano e o viño e cociñar ata ferver. Baixar o lume e cocer uns 45 minutos.
- Verter o tomate triturado e salpimentar.
- Ferver os espaguetis nun cazo con auga fervendo de 8 a 10 minutos, ata que estén "al dente". Escurrilos ben.
- Poner os espaguetis nunha fonte de servir e cubrir coa salsa boloñesa. Mezclar ben e servir.